Meraki Theaterproducties start crowdfundingcampagne rondom Rumah Saya

Het Zwolse Meraki Producties heeft haar Crowdfundingcampagne voor Rumah Saya gestart. Een performance met en over overlevenden van de Jappenkampen, hun kinderen en (achter)kleinkinderen. De performance is onderdeel van Theater Na de Dam en speelt voor het eerst op 4 mei 2020 op Theater Na De Dam.

Om het project mogelijk te maken is geld nodig. Hiervoor is vanuit Meraki een crowdfundingcampagne gestart met als doel middels donaties €3500,00 op te halen. Deze donaties zullen gebruikt worden voor onder anderen kostuum, attributen en verslaglegging.

Voor meer informatie met betrekking tot de crowdfunding kan men terecht op www.voordekunst.nl

Tijdreis

Tijdens de performance wordt de toeschouwer meegenomen op een ‘tijdreis’ van Nederlands-Indië en het Jappenkamp naar nu waarin de zintuigen van de toeschouwers worden geprikkeld door beelden, geluiden, geuren en smaken.

“Hoe was het voor de tweede generatie om veelal niet te mogen praten over de (on)zichtbare maar voelbare wonden van de Jappenkampen en Indische Onafhankelijkheidsoorlog. Met Rumah Saya willen wij de emoties voelbaar maken en aandacht en erkenning geven aan de impact van de gebeurtenissen”, aldus artistiek leider Elise Doll.

Rumah Saya is het tweede project van het Zwolse gezelschap. Afgelopen jaar trok theatervoorstelling OSSO zonder (t)huis, gespeeld door (voormalig) dak- en thuisloze jongeren, al door heel het land wat landelijke persaandacht opleverde en zelfs resulteerde in een verfilming van het stuk in samenwerking met het ministerie van VWS.