Vier studenten Zone.college naar finale nationale wedstrijd tuinaanleg

Vier teams van jonge hoveniers strijden van 13 tot en met 15 februari om de titel ‘Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2020’. Met maar liefst twee teams is het Zone.college goed vertegenwoordigd. Studenten Dennis, Ryan, Olaf en Robert hebben heel wat in hun mars en laten dit zien tijdens de finale.

Vier studenten Zone.college naar finale nationale wedstrijd tuinaanleg

Van links naar rechts: Olaf Wassens, Robert van Rhee, Ryan van den Bos en Dennis Eerdman.

Wedstrijd van een hoog niveau

Dennis Eerdman uit Reutum en Ryan van den Bos uit Langeveen studeren aan het Zone.college in Almelo. Olaf Wassens uit Dedemsvaart en Robert van Rhee uit Putten aan het Zone.college in Zwolle.

Tijdens de finale leggen zij een tuin aan van circa 25 m2, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd.

Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie en samenwerken. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De andere twee teams zijn van Helicon Opleidingen.

Aandacht voor het hoveniersvak

De finale vindt plaats tijdens de grootste tuinbeurs Tuinidee in ‘s-Hertogenbosch. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, WorldSkills Netherlands en andere partijen maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe.