Coördinatoren op zoek naar collectanten voor MS-collecteweek

De MS-collecteweek vindt dit jaar plaats van maandag 18 november tot en met zaterdag 23 november. De Zwolse coördinatoren roepen mensen op om collectant te worden.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Top drie

Zwolle is al jaren een gulle gever als het gaat om MS. De opbrengst stijgt ieder jaar. Vorig jaar werd het geweldige bedrag van bijna 15.000 euro (€ 14.471.15) opgehaald. Daarmee vond Zwolle zich terug in de landelijke top drie van plaatsen met de hoogste opbrengst van de MS Nationaal Fonds collecte. De drie coördinatoren hopen dat dit jaar te overtreffen, maar daarvoor zijn nog wel meer collectanten nodig.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.mscollecte.nl of bij één van de coördinatoren:

  • Marleen Postma (Westenholte en Stadshagen) telefoon: 06-36144641 en m.postma71@gmail.com
  • Marieke Veld (Berkum, Spoolde, Veerallee, Hanzeland, Windesheim en Zwolle-Zuid) telefoon: 06-48930113 en veldmarieke@planet.nl
  • Erik Riemens (Aa-landen, Holtenbroek, Diezerpoort, Centrum, Wipstrik, Kamperpoort en Assendorp) telefoon: 06-53813655 en riemenserik@hotmail.com

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Voor meer informatie en ook aanmelden kan gekeken worden op www.mscollecte.nl.