Gratis Najaars Tuinmarkt in Zwolle

Op zoek naar een leuk en gratis ‘groen’ uitje? Bezoek dan de Najaars Tuimarkt. Deze vindt plaats op 19 oktober van 10:00 – 15:00 uur en wordt gehouden bij de Kas van Kaat aan de Kuyerhuislaan 8 d in Zwolle. De organisatie is in handen van de Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT), afdeling Zwolle.

Aangeboden

Op deze markt staan standhouders met biologische bloembollen, herfstboeketten, vaste planten, knoflook, kruidenproducten en meer wat voor de winter de tuin in moet.

Ruilen

Ook is er een ruilmarkt om je eigen stekken, zaden, planten en dergelijke te ruilen, verkopen of weg te geven. Zeg maar: de groene deeleconomie!

Lezing bijen

De markt duurt van 10:00 – 15:00 uur en om 11:00 uur is er een lezing over bijen en andere bestuivers.

Planten in het najaar

Het najaar is het moment om te planten. De grond is nog voldoende warm zodat planten en bloembollen meteen kunnen (door)wortelen. Biologische bloembollen zijn gegarandeerd vrij van chemische middelen en daarom ideaal voor aanplant op plekken waar veel insecten leven, zoals in de moestuin of rondom de bijenstal. De teelt is 100% natuurlijk.