Braakballen uitpluizen in de Nooterhof

Wil jij weten wat een uil verorbert? Kom daarachter door een braakbal van de uil uit te pluizen. Wie zelf beschikt over een ‘sterke maag’ ontleedt zondag 6 oktober een braakbal met een pincet. De activiteit vindt plaats in park de Nooterhof aan de Goertjesweg 5 in Zwolle. De toegang is gratis en het uitpluizen duurt van 14.00 – 16.00 uur. De Milieuraad Zwolle zorgt voor de braakballen. Dus wie durft! 

Een uil is een roofvogel. Hij eet muizen en andere kleine dieren. Zijn prooi eet hij met huid en haar op. De botjes kan hij niet verteren en deze spuugt hij als braakbal uit. Als je een braakbal uit elkaar pluist, vind je schedeltjes en andere botjes van dieren die hij heeft opgegeten.

Het uitpluizen is een precies werkje en gebeurt met een pincet. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vooraf inschrijven is niet nodig. Deze  activiteit vindt plaats in de week van de biologie. Meer informatie over de Nooterhof: www.nooterhof.nl.

Uil met een prooi in zijn snavel