Start-up ontwikkelt uniek biologisch concept voor eigen regio

Het geheime recept van KOOK-OOK

Producten van Zwolse bodem en uit de eigen streek, biologisch geteeld en met oog voor duurzaamheid. Dat is het geheime recept van smaakmaker KOOK-OOK. Deze Zwolse start-up bezorgt maaltijdtassen boordevol eerlijke streekproducten bij jou thuis of op het werk. Dit concept van KOOK-OOK is uniek in Zwolle en omgeving.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Het is dé droom die uitkomt voor Simone Hoorn, eigenaar van KOOK-OOK. Biologische streekproducten bij consumenten thuisbezorgen. “Want,” zo zegt ze, “wat dichter van huis komt, smaakt gewoon lekkerder!”

In handomdraai op tafel

De maaltijdtas van KOOK-OOK is gevuld met heerlijke ingrediënten voor 3 complete maaltijden, inclusief recepten. De recepten zijn zo gemaakt dat het eten in 30 minuten is klaar te maken.

Saillant detail: Simone bedenkt de recepten zelf. Inmiddels heeft ze al meer dan 1.000 eigentijdse en gezonde gerechten geschreven. Simone put haar inspiratie uit de internationale keuken. Het gaat van Hollandse stamppot naar Thaise curry en Italiaanse pasta. En elke week word je weer verrast met nieuwe smaken.

Vlees of vegetarisch

KOOK-OOK biedt de keuze uit 2 biologische maaltijdtassen: een vegetarische of een vleesvariant. De maaltijden zijn ruime en gezonde porties waar het hele gezin van smult.

Vanaf €34,95 wordt er een wekelijkse maaltijdtas bij jou thuisbezorgd. Je bepaalt zelf voor hoeveel personen, waar en wanneer je de maaltijdtas wilt ontvangen. Het is ook mogelijk een proeftas voor 2 weken te bestellen. Surf dan naar www.kook-ook.nl en meld je online aan!

Weet wat je eet!

KOOK-OOK is de schakel tussen de consument, lokale telers en boeren. Simone: “Een ‘eerlijk’ verhaal op je bord. Dat vind ik belangrijk. Ik ken mijn leveranciers persoonlijk en kook ook zelf met hun producten. Ik ken het verhaal en de smaak van elk product afzonderlijk dat in de maaltijdtas gaat. Zo wordt de kwaliteit van het eten optimaal gewaarborgd.”

Simone wil met haar onderneming hét verschil maken: “Ik vind dat wij anders met de aarde moeten omgaan. Alles lijkt wel groot, groter, groots te moeten zijn. Ik wil juist terug naar de basis. Daarom maken wij gebruik van kleinschalige leveranciers uit Zwolle en uit onze eigen streek. Zij hebben passie voor hun producten en dat proef je gewoon terug in de kwaliteit van het eten.”

Simone tilt een tipje van de sluier op waar het eten vandaan komt. De leveranciers uit de regio zijn onder anderen biologisch tuinbouwbedrijf ‘Tuin Salland’, de biologische kwekerij ‘De Kas van KAAT’ en EKO-boerderij ‘De Eerste’. Het vlees is altijd afkomstig van slagerij Haverkort in Zwolle. En de vis wordt geserveerd door ’Visgilde Hans Visscher’.

Tijd en geld besparen

Je bespaart heel veel tijd door KOOK-OOK het werk te laten doen. Simone:

“Als je bij precies dezelfde winkels langsgaat die ik bezoek, dan kost je dat zeker 3 uur per week. Inmiddels weet ik waar je de lekkerste streekproducten koopt. Mijn wekelijkse ronde gaat bijvoorbeeld langs de biologische slager, boeren, groente- en fruitleveranciers, tuinders en supermarkten. De meeste producten komen vers van het land en gaan direct de maaltijdtas in. Kwaliteit staat bij mij altijd voorop en ik ben altijd bezig om het beste te krijgen voor mijn klanten!”

Daarnaast bespaar je geld als je bij KOOK-OOK de maaltijdtas bestelt. Simone: “Allereerst maak ik scherpe prijsafspraken met mijn leveranciers. Als je dezelfde producten in de supermarkt koopt die ik gebruik, dan ben je altijd duurder uit. Bij KOOK-OOK ben je zeker €15 goedkoper uit!

Daarnaast zijn de maaltijden precies afgestemd op jouw gezinsgrootte. Stel je voor dat je in een gerecht 10 blaadjes basilicum nodig hebt. Als je naar de supermarkt gaat, dan moet je een pot kopen. De rest van de basilicum vergaat vast tot ‘vergeten groenten’ ergens in de keuken. Dat is zonde want je moet het uiteindelijk weggooien. Ik gebruik alleen de hoeveelheid die een gerecht nodig heeft. Dus je hoeft nooit wat weg te gooien. Daarmee bespaar je ook geld.”

Meld je online aan

Wil je een eerlijk verhaal op je bord met biologische producten van Zwolse bodem en uit de eigen regio? En dat voor een eerlijke prijs? Surf dan naar www.kook-ook.nl. 

Met de maaltijdtas van KOOK-OOK wordt het wel heel makkelijk om biologisch, duurzaam, eerlijk én gezond te eten!

KOOK-OOK bezorgt in de regio Zwolle, Deventer, Dalfsen, Wijhe, Olst, Hattem en Wezep.

—-