WVF wint Berend Elzerman Toernooi

De fraaie wisselbeker van het Berend Elzerman Toernooi, staat het komend jaar in de prijzenkast van WVF. De ploeg uit Zwolle won alle drie haar wedstrijden op het wederom zeer geslaagde en goed bezochte toernooi van VSCO’61 en mag zich de winnaar van editie 2019 noemen.

Tekst en fotografie door Dik Leusink

Het was zaterdag een zonnige dag met drie mooie wedstrijden en veel en fraaie treffers. Thuisploeg VSCO’61 leek in de eerste wedstrijd op weg te zijn naar een degelijke zege op Zwolsche Boys en een goede klassering op het eigen BET. Echter, de derdeklasser uit Zwolle profiteerde tot twee keer toe van gemakzucht bij de ploeg van trainer Bülent Akar en kwam alsnog langszij: 2-2.

Team voetbalclub WVF

Zwolse derby

De beide tweede wedstrijden op de zaterdag, waren allebei stadsderby’s. Op veld twee traden SVI, de winnaar van vorig jaar en WVF aan. SVI was voor rust vooral de betere ploeg op het grasveld dat ondanks de warmte goed bespeelbaar was, mede doordat de velden voorafgaande aan de wedstrijd en tijdens de rust besproeid werden. In de tweede helft ging de strijd wat meer gelijk op, maar was het WVF dat twee keer scoorde, door tweemaal Brend Mellema. De tegentreffer van Faisal El Atiauoi kwam voor SVI te laat.

Kamper kraker

De andere derby, op het kunstgrasveld van VSCO’61, was een heuse Kamper kraker. KHC en DOS Kampen, beide eersteklassers, maakten er een aantrekkelijk duel van. DOS Kampen kwam op voorsprong door Allan Bakker, maar een wonderschone vrijebal van Karin Gambara, bracht KHC weer op gelijke hoogte. Twan Knul zette de geel-zwarten halverwege de tweede helft wederom op een voorsprong, maar Burak Alp wist met andermaal een geweldig vrijebal de gelijkmaker aan te tekenen. Ozan Kardag bezorgde KHC zelfs de winst: 2-3.

Tevreden

Nanne Schoonhoven, toernooivoorzitter, blikte na afloop terug op een geslaagd toernooi met veel publiek, boeiende wedstrijden en tevreden deelnemers. Oud-arbiter Hans Hoek overhandigde WVF de wisselbokaal. De ploeg uit Westenholte verdedigt in 2020 de titel. Ook de andere ploegen hebben hun deelname alweer toegezegd.

Einstand BET 2019: 1. WVF. 2. KHC. 3. VSCO’61. 4. SVI. 5. DOS Kampen. 6. Zwolsche Boys.